Hidrolize Kolajen Nedir?

Kolajen kullanımı konusunda sizlere pek çok bilgi sunduğumuz sitemizde merak edilen bir diğer kolajen sorusuna yanıt arıyoruz. 

Hidrolize Kolajen Nedir?
Son yıllarda sağlık ile ilgili pek çok konuda kolajen takviyeleri ile alakalı çeşitli bilgiler duymaktayız. Kolajen kendi içerisinde pek çok çeşide de ayrılıyor. Çeşitlerinden biri de hidrolize kolajen.

Hidrolize Kolajen Faydaları
Hidrolize kolajen, doğada sadece insan ve hayvanların vücudundan bulunan bir protein türü olan kolajenin bir formudur. Vücuda kolajen takviyesi yapmak amacı ile kullanmaktayız. Hidrolize kolajen, sığır kemiği ve kıkırdak kullanılarak üretilir.Ortaya çıkması için kemikler ezilir, kemiklerin yağlarda ayrışması sağlar daha sonra asite batırma yöntemi ile kalsiyumunun ayrılması sağlanır. Kalsiyumun ayrılma işleminin tamamlanmasından sonra tekrar asite batırma işlemi yapılır. Böylece kolajen bağları kırılır. Daha sonra da kurutma işlemi yapılır. Böylelikle ortaya hasar almamış durumdaki güçlü amino asitler çıkar.
Bu sistemin amacı en çok yeni kolajen üretimine sağlanan katkıdır.
Kolajen vücuda birçok fayda sağlar. Fakat en önemli faydasının kemiklere ve eklemlere olduğunu söyleyebiliriz. Kemiklerin %90’ında kıkırdakların ise %70’inde kolajen bulunur ve kolajenler sayesinde daha kuvvetli bir yapıya sahip olurlar.