Besin Takviyesi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Covid-19 salgını sonrası hemen herkes bağışıklıklarını güçlendirmek, hastalıklara karşı direncini arttırmak için sağlıklı beslenme ve besin takviyesi kullanma konusunda daha meraklı ve bilinçli davranmaya başladı. 

Ancak besin takviyesi seçimi esnasında dikkatli davranmanız gerekmektedir. İçeriğine ve markasına dikkat edilmeden satın alınan gıda takviyeleri nedeniyle sağlığınızı riske, paranızı ise çöpe atabilirsiniz.

  • Mutlaka doktorunuza danışarak gerekli tahlilleri yaptırdıktan sonra doktorunuzun tavsiyesi ile takviye edici gıda seçimini gerçekleştirmelisiniz. 
  • Satın aldığınız gıda takviyelerinin içeriğinde ki maddeleri inceleyerek ve dikkat ederek alım gerçekleştirin.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmek için alım yapıyorsanız içeriğinde ; "deniz menşeli tripeptit kollajeni,L-Sistein, L-Glutamin, Alfa Lipoik Asit, L-Arginin, C vitamini, selenyum, çinko, MSM" olmasına özen göstermelisiniz.
  • Gıda takviyesinin etkili olması ve hücresel düzeyde vücudun rejenerasyonunu sağlaması için nano teknolojiyle üretilmiş olması gerekir. Yani hücre geçirgenliği olup olmadığına dikkat etmeliyiz.
  • Gıda takviyesinin içinde bulunan glutamik asit, C vitamini, L-Sistein, MSM, L-Lösin gibi maddeler kan akışını arttırır. Artan kan akımı ve kan damarlarının genişlemesi, vücudun beslenme ve hücre yenilenmesine yol açar.
  • L-Prolin, L-Lizin, L-Glutamin, Lösin, Isolösin ve Valin gibi aminoasitler, proteinin temelini oluşturur. Bu aminoasitler ise virüsle enfekte olmuş
    hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur.

Sitemizde satışı bulunan besin takviyelerini incelemek, satın almak ve kullanıcı yorumlarını okumak için TIKLAYIN